În capitala de nord a Rusiei va fi marcat jubileul lui Eugen Doga

2007-05-30

CHIŞINĂU, 29 mai. /Coresp. "Novosti - Moldova" Svetlana Derevşcicova/. Serata aniversară, dedicată jubileului reputatului compozitor moldovean Eugen Doga, va avea loc miercuri la Sankt-Petersburg, transmite agenţia NOVOSTI-MOLDOVA cu referire la serviciul de presă al Parlamentului.

"În oglinda clipelor" se numeşte programul, prilejuit de acest eveniment. Serata solemnă se va desfăşura sub patronajul Preşedintelui Republicii Moldova Vladimir Voronin şi Preşedintele Parlamentului RM Marian Lupu.

Circa 100 de artişti din Moldova şi Rusia se vor întruni la Santk-Petersburg. Printre ei sunt cunoscuţi interpreţi, vestitul ansamblu de dansuri "Codreanca", Orchestra simfonică a companiei Teleradio din Rusia, multe alte colective.

La serată sunt invitate, de asemenea, multe persoane oficiale, se aşteaptă participarea delegaţiilor din toate ţările CSI.

Evenimentul va avea loc în una din cele mai mari săli din oraş - Sala mare de concerte "Okteabriskii", care are capacitatea de circa 5000 de locuri.

Prin decizia Parlamentului RM, Anul 2007 a fost declarat Anul Eugen Doga în semn de recunoaştere a valorii pieselor muzicale, create de cunoscutul compozitor, a aportului lui la dezvoltarea culturii naţionale şi în legătură cu jubileul de 70 de ani ai maestrului.

 
 
 
RIA Novosti - Agentia de stiri "Noutati - Moldova'' © 2002-2007.
La reimprimare şi citare referire la agenţie obligatorie.