Academia de Ştiinţe a Moldovei în mass-media

2007-06-01

Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Centrul ştiinţifico-tehnologic din Ucraina intenţionează să realizeze un şir de proiecte comune

CHIŞINĂU, 31 mai. /Coresp. "Novosti - Moldova" Mihail Golovin/. Academia de Ştiinţe a Moldovei (AŞM) şi Centrul ştiinţifico-tehnologic din Ucraina (CŞTU) intenţionează să realizeze un şir de proiecte comune în volum de 267 mii euro. Acest fapt i l-a comunicat joi agenţiei NOVOSTI-MOLDOVA vicepreşedintele AŞM Ion Tighineanu.

El a menţionat că munca savanţilor în comun va fi orientată spre crearea tehnologiilor inovaţionale în domeniul medicinii şi informaticii. Finanţarea proiectelor va fi efectuată de către Guvernul RM şi CŞTU.

Centrul ştiinţifico-tehnologic din Ucraina este o organizaţie interguvernamentală. Ea a fost instituită în anul 1993 din iniţiativa Uniunii Europene, SUA, Canadei şi Ucrainei.

Instituţia munceşte asupra creării tehnologiilor performante în toate domeniile ştiinţei şi tehnicii. Din momentul creării, Centrul ştiinţifico-tehnologic a realizat peste 1000 de proiecte în valoare totală de 155 mil.dolari SUA.

Din 2003 Moldova este membru permanent al CŞTU.

Cкачать