Femeile absorb anual peste 2 kilograme de substante toxice

2007-06-26

Femeile absorb anual, in medie, 2,3 kilograme de substante toxice prin intermediul produselor cosmetice uzuale. Printre aceste substante se afla compusi care pot provoca aparitia cancerului, a iritatiilor pielii sau a imbatranirii premature.

Acestea sunt concluziile unui studiu britanic public in revista "In-Cosmetics". Potrivit sursei citate, unele substante utilizate la fabricarea produselor ce fac parte din rutina zilnica a femeilor, demachiantul sau crema de fata, sunt asociate de specialisti cu aparitia cancerului sau imbatranirea prematura.

Richard Bence, cercetatorul care a studiat timp de trei ani substantele prezente in produsele cosmetice, a concluzionat: "Trebuie sa incepem sa ne punem intrebari asupra compozitiei si sa nu le acceptam, pur si simplu, pentru ca ni se spune ca sunt sigure".

Pe lista produselor suspecte conduc detasat parabenii, conservanti utilizati in aproape toate produsele pentru piele si par, inclusiv sapun, sampon, deodorant si chiar lotiuni pentru bebelusi. Alte doua substante nocive descoperite sunt sulfatul de sodiu, utilizat la fabricarea sapunului si considerat responsabil pentru iritatiile pielii, si benzil-alcoolul, folosit la parfumarea produselor cosmetice, ce ar duce la imbatranirea prematura.

ScienceLine.ro - iunie 2007