(Blog) În 2018, Academia de Științe își menține statutul de cel mai cotat centru de cercetare din Moldova

2018-08-01

Conform ultimei ediții a clasamentului mondial Ranking Web of Research Centers, elaborat de către Consiliul Superior de Investigații Științifice din Spania (CSIC), Academia de Științe a Moldovei își menține poziția de top dintre instituțiile naționale cu profil științific, se clasează pe poziția 659 în lume și 316 în spațiul european. Astfel, potrivit clasamentului, AȘM continuă să ocupe locul întâi la nivel național:

ASM_nat_1

În spațiul științific european, AȘM ocupă locul 316 din clasament:

ASM_euro_1

Iar pe arena internaționalăAȘM se poziționează pe locul 659:

ASM_world_1

Metodologia utilizată pentru a crea clasamentul cuprinde 4 indicatori: Mărimea (numărul paginilor recuperate din motoarele de căutare), Vizibilitatea (numărul total de link-uri externe unice care direcționează spre entitate), Fișiere bogate (Rich files, fișiere de tip .pdf, .ps, .doc și .ppt care sunt atribuite entității) și indicele Scholar (numărul publicațiilor și citărilor atribuite entității de Google Scholar). Clasamentul mondial Ranking Web of Research Centers înglobează peste 7 mii de entități științifice din lume și se realizează anual.

Sursa date/imagini: http://research.webometrics.info

Articolul integral poate fi accesat: https://serotila.wordpress.com/2018/08/01/in-2018-academia-de-stiinte-isi-mentine-statutul-de-cel-mai-cotat-centru-de-cercetare-din-moldova/