(TRM - Cine vine la noi) Invitat: acad. Ion Tighineanu, prim-vicepreședinte al AȘM

2018-08-03

Academicianul Ion Tighineanu, prim-vicepreședinte al Academiei de Științe a Moldovei a participat, la 01 august 2018, la Emisiunea TV „Cine vine la noi”, fiind însotit de unul din discipolii săi - tânărul doctor în stiințe Tudor Braniște. 

În cadrul emisiunii, savantul a vorbit despre realizările de ultimă oră în domeniul nanotehnologiilor, despre perspectivele acestuia în Republica Moldova, cât de atractiv poate deveni domeniul pentru tinerii cercetători. De asemenea, academicianul a venit cu noi informații despre proiectul NanoMedTwin, câștigat prin Programul European Orizont-2020” de colaboratorii Centrului Național de Studiu și Testare a Materialelor (CNSTM) din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, în consorțiu cu echipe de experți din Germania, Marea Britanie, Suedia, Italia și Israel, specificând, totodată, scopul și beneficiile acestuia.

În același context, menționăm și faptul că academicianul Ion Tighineanu a fost solicitat să ofere un interviu pentru portalul de specialitate „Optics and Photonics News” din SUA.
 
Pentru cei interesați, interviul integral poate fi accesat aici.
 
Eugenia Tofan,
Serviciul de Presă al AȘM