Despre a II-a Sesiune Științifică Anuală a Academiei de Științe Medicale Române, dedicată Centenarului Marii Uniri, cu tema "De la medicina moleculară la medicina clinică"

2018-11-06

Președintele Academiei de Științe Medicale din R. Moldova (AȘMDM), academician Gheorghe Ţîbîrnă, împreună cu un grup de savanți (prof. univ. Ion Mereuță, prof. univ. Viorica Varodi, prof. univ. Norina Consuela Forna, prof. univ. Ion Țîbîrnă) au participat la a 2-a Sesiune Științifică Anuală a Academiei de Științe Medicale Române dedicată Centenarului Marii Uniri, cu tema ”De la medicina moleculară la medicina clinică”, care a avut loc pe 2 noiembrie 2018, în amfiteatrul Spitalului Colțea, București.

Sesiunea a fost deschisă de președintele Academia de Științe Medicale Române (AȘMR) Irinel Popescu, unde a menționat importanța savanților din spațiul Românesc, și rolul lor în ameliorarea sănătății populației.

 


În cadrul Sesiunii cuvînt i s-a oferit domnului acad. Gheorghe Țîbîrnă, președintele AȘMDM, cu tema ”Evoluția Științei Medicale din Basarabia și R. Moldova sub prisma Centenarului”. Ulterior a fost acordat titlu de Membru Titular a AȘMDM domnului acad. prof. univ. dr. Leon Dănăilă, neurochirurg de talie internațională.

În aceeaşi Sesiune a fost acordat titlu de Membru de Onoare a AȘMR de către președintele AȘMR acad. Irinel Popescu domnului acad. prof. univ. dr. Gheorghe Țîbîrnă, președintele AȘMDM.

La finele Sesiunii a fost semnat Acordul de Colaborare Științifică între AȘMR și AȘMDM.