Lansarea unui proiect inedit pentru Moldova, Ucraina și România

2018-11-06
 

Institutul de Zoologie invită la lansarea unui proiect inedit pentru Moldova, Ucraina și România „Crearea unui sistem de monitorizare transfrontalieră inovatoare a transformărilor ecosistemelor râurilor din bazinul Mării Negre sub impactul dezvoltării hidroenergetice și al schimbării climei” - HydroEcoNex.

Evenimentul de lansare va avea locla Chișinău, la 12 noiembrie 2018, ora 10:00 (Sala de Ședințe, et.1, Casa Guvernului, Piața Marii Adunări Naționale, 1, intrarea din partea str. Mitropolitului Bănulescu Bodoni).
 
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, în cadrul Programului Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020” și urmează a fi implementat de Institutul de Zoologie (Moldova) în parteneriat cu Asociația Internațională a Păstrătorilor Râului „Eco-Tiras”, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (România), Centrul Ştiinţific Ucrainean de Ecologie a Mărilor (Ucraina) și Centrul Hidrometeorologic a Mării Negre şi Azov (Ucraina). Proiectul este focusat pe probleme importante de gestionare a ecosistemelor acvatice ale râurilor transfrontaliere Nistru și Prut, în contextul impactului construcțiilor hidroenergetice și cel al schimbărilor climatice.
 
Cu ocazia lansării proiectului, la 13 noiembrie 2018, va fi organizată și o conferință de presă care va avea loc la ora 11:00, la Agenția de presă IPN (str. A. Pușkin, 22, et. 4).
 
Informații suplimentare - membru corespondent al AȘM, profesor, Elena Zubcov, manager de proiect:
 
Tel/fax: +373 22 737509, 079638311
 
Eugenia Tofan,
Serviciul de Presă al AȘM