Lansarea Proiectului MONITOX, la Institutul de Zoologie

2018-11-27
 

Joi, 29 noiembrie 2018, ora 9:30, la sediul Institutului de Zoologie, (str. Academiei, 1, Sala nr.352) va avea loc Conferinţa de lansare a proiectului „Retea de cooperare interdisciplinară în bazinul Mării Negre pentru monitorizarea comună durabilă a migrației compușilor toxici în mediu, evaluarea îmbunătățită a stării ecologice și a impactului substanțelor dăunătoare asupra sănătății umane, și prevenirea expunerii populației” - MONITOX (cod eMS BSB 27).

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, în cadrul Programului Operaţional Comun “Bazinul Mării Negre 2014-2020”. Proiectul este implementat de Institutul de Zoologie în colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi (beneficiar lider), România, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării”, Tulcea, România, Institutul de Geologie şi Seismologie, Republica Moldova și Institutul de Tehnologie din Macedonia de Est şi Tracia, Kavala, Grecia. Proiectul îşi propune fortificarea cooperării transfrontaliere regionale pentru îmbunătăţirea monitoringului în comun a poluării mediului cu substanţe toxice, a schimbului de metode de analiză, date şi informaţii noi privind impactul substanţelor chimice periculoase asupra stării ecologice a ecosistemelor acvatice şi a sănătăţii umane.
 
La eveniment vor fi prezentate obiectivele proiectului, activitățile planificate, rezultatele scontate, impactul și beneficiile cooperării transfrontaliere, sursele de finanțare și metodele utilizate în parteneriat în cadrul rețelei MONITOX.
Conferința de lansare este destinată membrilor echipei de implementare a proiectului, cercetătorilor, specialiștilor, cadrelor didactice, tineretului studios, autorităților și ONG-urilor din domeniul protecției mediului. 
 
Cu ocazia lansării proiectului, la data de 30 noiembrie 2018, va fi organizată și o conferință de presă, care va avea loc începând cu ora 10:00, la Agenţia de presă INFOTAG (str. Kogălniceanu, 76, or. Chișinău).
 
Pentru informații suplimentare: Elena ZUBCOV, membru corespondent AȘM, prof., dr.hab., coordonator de proiect. Tel/fax: +373 22 737509, 079638311 E-mail: elzubcov@mail.ru
 
 
Eugenia Tofan,
Serviciul de Presă al AȘM