În atenţia mass-media din Republica Moldova: cu privire la scrisorile anonime

2019-10-29

Prin prezenta, susţinem că scrisorile respective, care au devenit o practică curentă de defăimare a Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi a conducerii ei legal alese, se referă la situaţia care a existat până la începutul anului 2019 şi nu mai au nicio valabilitate astăzi.

Recunoaştem că la începutul anului 2019 am semnat o Adresare (înregistrată la AȘM în ziua de 21.01.2019 cu număr de intrare 37, având 12 semnatari, această cifră actualmente fiind speculată şi exagerată), în care noi ne exprimam o atitudine în contextul incertitudinii de atunci. Menţionăm că unii dintre noi, presaţi de urgenţă şi insistenţa celor care au pus la cale Adresarea, am semnat.

Noi regretăm ceea ce s-a întâmplat şi, în acelaşi timp, condamnăm practica de a induce în eroare opinia publică, aceste scrisori diseminând informaţii care prejudiciază în mod preconceput imaginea Academiei şi a conducerii ei.

Cu această ocazie reconfirmăm susţinerea noastră conducerii actuale a Academiei, alese legal, şi a eforturilor ei pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă instituția.

acad. Mihai Cimpoi

m.c. Constantin Gaindric

acad. Boris Gaina

acad. Gheorghe Şişcanu

m.c. Demir Dragnev

acad. Gheorghe Rusnac

acad. Andrei Eşanu

m.c. Mariana Şlapac