Școala de vară „Calea spre descoperiri științifice”, ediția a 2-a

01.06.2024
Vizitatori unici: 673

În perioada 28-31 august 2024, la Academia de Științe a Moldovei se va desfășura Școala de vară „Calea spre descoperiri științifice”, ediția a 2-a. Evenimentul este destinat elevilor și studenților pasionați de știință și tehnologie și este organizat cu scopul de a promova activitatea de cercetare științifică și de a demonstra impactul științei și inovațiilor asupra vieții cotidiene și bunăstării sociale.

Școala de vară este organizată în cooperare cu Academia Română și Academia Tinerilor din Republica Moldova. Prelegerile vor fi susținute de cercetători valoroși din Republica Moldova, România și din alte state.

Prelegerile din cadrul Școlii de vară vor fi susținute în limbile română și engleză. Deși va fi un eveniment în format hibrid, numărul locurilor cu prezență fizică este limitat, iar participanții vor fi selectați în funcție de nivelul de cunoaștere a limbii engleze și motivația prezentată în formular. Doritorii sunt invitați să se înregistreze, completând Formularul online până la 1 august 2024.

Acest eveniment este o oportunitate excelentă pentru elevii activi, creativi și dornici de a acumula cunoștințe noi și un prilej deosebit de a face o incursiune palpitantă în lumea științei. Interacțiunea cu cercetătorii din diferite domenii ale științei, cu colegii din diferite școli îi va ajuta să înțeleagă mai profund noțiunile, dar și misterele științei, fiind un pas conștientizat pentru a îmbrățișa în viitor o carieră în cercetare.

Mai multe detalii despre ediția Școlii de vară din anul precedent sunt disponibile la linkul: https://asm.md/experiente-si-impresii-memorabile-la-scoala-de-vara-organizata-de-academia-de-stiinte-moldovei. Opiniile participanților pot fi accesate la linkul: https://asm.md/cat-de-utila-fost-scoala-de-vara-din-13-16-iunie-2023-opiniile-tinerilor

Informația despre Școala de Vară va fi diseminată la scară internațională de Agenția  News247WorldPress în baza Acordului de parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei.

 

Tudor Braniște,

Secția Management academic și relații externe a AȘM,

Academia Tinerilor din Moldova

Categorie:

Înregistrări online