Prelegere publică

Prelegerea publică „Războiul agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei: cauze, desfășurare, urmări” susținută la AȘM de profesorul Anatol Petrencu

Joi, 23 februarie 2023, ora 14.00, Academia de Științe a Moldovei invită la prelegerea publică „Războiul agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei: cauze, desfășurare, urmări”, care va fi susținută de Anatol PETRENCU, doctor habilitat în istorie, profesor universitar la Universitatea de Stat din Moldova.

Vizitatori unici: 133

Prelegere publică: „Nestinsul imperativ al Unirii”, membrul corespondent Ion Hadârcă

Marți, 24 ianuarie curent, începând cu ora 14:00, în Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei, dl Ion Hadârcă, membru corespondent al AȘM, va susține prelegerea publică „Nestinsul imperativ al Unirii”. Evenimentul este prilejuit de împlinirea celor 164 de ani de la Unirea Principatelor Române – Moldova și Muntenia – într-o nouă entitate statală, precursoarea României moderne de zi.

Vizitatori unici: 183

Ziua Națională „Limba noastră cea Română”, la Academia de Științe a Moldovei

La 31 august 2022, începând cu ora 10:00, la Academia de Științe a Moldovei va avea loc Ședința festivă dedicată Zilei Naționale „Limba noastră cea Română”.

AGENDA

Ora 10:00

Cuvânt de deschidere:

acad. Ion TIGHINEANU, președintele Academiei de Științe a Moldovei

Mesaje de salut

PRELEGERE PUBLICĂ

Două specificități istorice românești: latinitatea și statalitatea”, susținută de acad. Răzvan THEODORESCU, vicepreședinte al Academiei Române

Vizitatori unici: 431

Prelegere publică a Prof. Hiroshi Amano, laureat al Premiului Nobel pentru fizică, la Academia de Științe a Moldovei

În cadrul proiectului european NanoMedTwin, în perioada 3-6 iulie 2022, se organizează Școala de vară cu genericul „Inovații în nanomedicină”, în cadrul căreia elevii, studenții și tinerii cercetători din Republica Moldova vor avea posibilitatea să învețe din experiența mai multor profesori din Germania, Marea Britanie, Suedia, Italia, Japonia și Republica Moldova.

Vizitatori unici: 469

Prelegerea publică online „Experiența Poloniei în procesul de transformare sistemică - perspectiva de trei decenii”

Miercuri, 2 iunie 2021, ora 11:00, la Academia de Științe a Moldovei, Prof. Bartłomiej ZDANIUK, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Polone în Republica Moldova, doctor habilitat în științe politice, va susține Prelegerea publică Experiența Poloniei în procesul de transformare sistemică - perspectiva de trei decenii”.

Prelegerea va fi prezentată în limba română.

Vizitatori unici: 810

Conferința științifică „COVID-19: Sănătatea copilului. Impactul asupra viitorului adult”

La 10 decembrie 2020, ora 14:00, la Academia de Științe a Moldovei, va avea loc Conferința științifică online „COVID-19: Sănătatea copilului. Impactul asupra viitorului adult”. Evenimentul este organizat de Comisia AȘM pentru coronavirus SARS-CoV-2 și pandemie COVID-19.

MODERATORI

academician Ion TIGHINEANU, președinte al AȘM

dr. hab., prof.univ. Emil CEBAN, rector al USMF „N.Testemițanuˮ

PROGRAM 

„COVID 19 – infecție virală cu afectare multisistemică”,

Vizitatori unici: 857

Înregistrări online