De ziua Academiei de Ştiinţe a Moldovei

2008-06-11
 

La 12 iunie curent, comunitatea ştiinţifică din ţară va marca cea de-a 62-a aniversare de la fondarea primelor instituţii de tip academic. În acest sens Academia de Ştiinţe a Moldovei a programat cîteva manifestări pentru această zi.

1. Fundaţia „Alexander von Humboldt” din Germania donează Centrului naţional de studiu şi testare a materialelor din cadrul Universităţii Tehnice a Moldovei un sistem laser cu mai multe lungimi de unde din spectrul ultraviolet şi vizibil pentru aplicaţii tehnologice şi caracterizarea materialelor  electronice şi fotonice. La 12 iunie, începînd cu ora 9.45, acest set de utilaj va fi transmis centrului nominalizat ( Universitatea Tehnică a Moldovei, str. Studenţilor, 7, blocul de studii III, et. III) de către Excelenţa sa dl Nicolaus von der Wenge, Graf Lambsdorff, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova.

2. La 10.30, în aceeaşi zi, vor fi deschise larg uşile Expoziţiei ştiinţifico-tehnologice a A.Ş.M. (bd. Ştefan cel Mare, 1, et. 1), în cadrul căreia vor fi prezentate rezultatele a 5 programe de stat ce finisează în anul curent, acţiune organizată de Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic a A.Ş.M.

În continuare, în Sala Azurie a A.Ş.M. (bd. Ştefan cel Mare, 1, et. 1), va avea loc Adunarea generală a membrilor titulari şi membrilor corespondenţi ai A.Ş.M., consacrată aniversării a 62-a de la fondarea primelor instituţii de tip academic. În cadrul acestei şedinţe festive acad. Mihail Dolgan va prezenta discursul academic cu genericul Fenomenul Ion Druţă.

La evenimente sunt invitaţi reprezentanţii mass-media.

Serviciul de presă al A.Ş.M.