Medalia jubiliară academică pentru profesorul Hidenori Mimura din Japonia

2016-09-13
 

Astăzi, 13 septembrie 2016, în cadrul Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale „Ştiința materialelor şi fizica stării condensate” (MSCMP 2016), ediţia a VIII-a, care se desfășoară la Chișinău, președintele AȘM, acad. Gheorghe Duca, în prezența prim-vicepreședintelui AȘM, acad. Ion Tighineanu, i-a înmânat profesorului Hidenori Mimura, directorul Institutului de Cercetări în Electronică, Universitatea Shizuoka, Japonia Medalia jubiliară „70 de ani de la crearea primelor instituţii de cercetare care au stat la baza fondării Academiei de Ştiinţe a Moldovei”.

Distincția i-a fost oferită profesorului nipon pentru promovarea colaborării științifice cu Republica Moldova, participarea activă la conferințele științifice, la școlile de vară-toamnă, organizate în Republica Moldova. În decursul mai multor ani, profesorul Mimura a venit în Republica Moldova cu grupe de studenți din Japonia, care au participat la școlile noastre, a ținut și o serie de prelegeri în cadrul acestor școli, actualmente, fiind unul dintre cei mai activi promotori ai colaborării științifice între Japonia și Republica Moldova. 
 
Profesorul Hidenori Mimura a mulțumit conducerii Academiei de Științe a Moldovei pentru această înaltă considerație, menționând că este foarte onorat și fericit că eforturile dumnealui au fost apreciate și recunoscute de Academia moldavă.
 
Eugenia Tofan,
Centrul Media al AȘM