Astăzi îi spunem La Mulți Ani membrului corespondent Vasile Babuc!

2018-02-13
 

Președintele AȘM, acad. Gheorghe Duca i-a urat La Mulți Ani, astăzi, 13 februarie,  membrului corespondent Vasile Babuc cu prilejul aniversării onorabilei vârste de 85 de ani. În vizita sa, la domiciliu, președintele AȘM a fost însoțit de academicianul coordonator al Secției științe agricole, acad. Boris Gaina și secretarul științific al secției, dr. Gheorghe Tudorache.

Președintele AȘM a exprimat recunoștință omagiatului pentru activitatea sa de cercetare în slujba științei agricole pe parcursul a peste cinci decenii, dar și pentru pleiada de discipoli, astăzi renumiți savanți, profesori, agricultori, pe care a cultivat-o prin dragostea sa față de agricultură, fiind un erudit și un pasionat în ale pomiculturii, dar și fondator al pomiculturii intensive din Republica Moldova, una din ramurile principale din sectorul agricol sau mai curând, ramură strategică în economia ţării.
 
În semn de înaltă prețuire pentru munca adusă pe altarul științei agricole, pentru multitudinea cercetărilor efectuate și rezultatelor obținute în domeniul pomiculturii intensive, dar și cu prilejul venerabilei aniversări, prin decizia CSȘDT, președintele AȘM i-a conferit m.c. Vasile Babuc Medalia AȘM „Nicolae Milescu Spătarul”, dorindu-i sănătate și vigoare. 
         
„Mă închin Măriei Voastre pentru școala pe care ne-ați dat-o, pentru cadrele pe care le-ați crescut, pentru tehnologia în pomicultură care ați elaborat-o, grație cărora astăzi producătorii agricoli strâng 50-60 de tone de mere la hectar”, a spus acad. Boris Gaina. Academicianul i-a dorit sănătate și bunăstare, iar în timpul liber să citească „Enciclopedia Vitivinicolă”, chiar dacă va fi criticat pentru ea.
 
Și dacă tot veni vorba de discipoli, unul din ei, dr. Gheorghe Gaberi, director General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, prezent la aniversare, a spus că a venit, în primul rând, să se bucure că îl avem pe m.c.Vasile Babuc și că Domnia Sa este o mare valoare pentru știință, pentru domeniul agriculturii, pentru oameni. „Azi i-am spus că ce a făcut el pentru pomicultură, aș fi plasat pe locul doi, întrucât omenia pe care a cultivat-o tuturor discipolilor săi este net superioară. Este o personalitate cu un potențial enorm, pe care l-a valorificat atât în pomicultură, cât și în educarea câtorva generații de specialiști, inclusiv cu grad științific. Îl iubim, îl stimăm și îi urăm La Mulți Ani”, a spus directorul ANSA.
 
Omagiatul i-a mulțumit președintelui Duca pentru privilegiul de a-l avea în ospeție, atenția acordată în această zi remarcabilă, dar și pentru distincția conferită, care certifică o dată în plus aprecierea muncii sale de-o viață în nobila misiune dedicată științei agricole. Mulțumiri a adresat și colegilor din secție și le-a transmis tuturor gânduri bune pentru faptul că nu este uitat.
 
Eugenia Tofan,
Centrul Media al AȘM