Profesorului Hidenori Mimura îi va fi decernat titlul de membru de onoare al AȘM

2018-05-23

Joi, 24 mai 2018, Profesorului Hidenori Mimura, director al Institutului de Cercetări in Electronică, Universitatea din Shizuoka, Japonia, îi vor fi înmânate însemnele de membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei.

Înmânarea însemnelor va avea loc în cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a VI-a Conferinţe Internaţionale „Telecomunicaţii, Electronică şi Informatică”, care va avea loc la 24 mai curent, începând cu ora 10:00, în Sala de Festivităţi a Universităţii Tehnice a Moldovei (blocul de studii nr.1, bd. Ştefan cel Mare, 168). Conform programului forului (http://ictei.utm.md/index.php?menu=programs), imediat după ceremonia de deschidere, profesorul Mimura va prezenta un raport plenar.
 
Ceremonia va fi onorată de E.S. Masanobu Yoshii, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova. 
 
Amintim că recomandarea privind alegerea în calitate de membru de onoare a AȘM a profesorului Hidenori Mimura, director al Institutului de Cercetări în Electronică al Universității Shizuoka, Japonia, a fost aprobată în unanimitate, la Adunarea Generală a AȘM din 27 aprilie 2018. Profesorul Mimura este primul reprezentant al Ţării Soarelui Răsare, ales membru de onoare al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.
 
La eveniment sunt invitați reprezentanții mass-media.
 
Eugenia Tofan,
Serviciul de Presă al AȘM