Academia de Științe a Moldovei invită la Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare

Unique visitors: 594
Data:
-
Locul desfasurarii:
Sala Azurie a AȘM şi online

Joi, 10 noiembrie 2022, Academia de Științe a Moldovei organizează Ședința solemnă a Adunării Generale a AŞM consacrată Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare.

Agenda manifestării, ajunsă la cea de-a XII-a ediție, include deschiderea evenimentului, mesaje de salut și Gala de decernare a Premiilor Academiei de Științe a Moldovei pentru rezultate științifice valoroase, obținute în domeniile științelor sociale, economice, umanistice și arte, a Premiului „Valeriu Canțer” pentru tineri cercetători, precum și a Premiului pentru promovarea științei în mass-media.

Manifestarea va avea loc la Academia de Științe a Moldovei, în data de 10 noiembrie 2022, Sala Azurie, cu începere de la ora 14.00. De asemenea, pe durata zilei de 10 noiembrie, începând cu ora 11.00, va fi deschisă Expoziția „Știința pentru pace și dezvoltare: creativitate, experiență, perspective”.

La ora 15.00 Acad. Andris Sternbergs, Vicepreședinte al Academiei de Științe a Letoniei, va susține online lecția publică “Challenges in materials science in Latvia and international cooperation: multifunctional nanostructured materials from theoretical research to innovative applications”.

La ședința solemnă a Adunării Generale a AŞM consacrată Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare sunt invitați membri titulari, membri corespondenți și membri desemnați ai Secțiilor de Științe ale AȘM, directori de institute, agenții și rectori ai universităților, cercetători științifici și cadre didactice.

Evenimentele, ce se vor desfășura în format mixt, vor fi transmise live-stream de către Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale și vor fi disponibile la link-ul https://youtu.be/jme_9IgMDwk.

 

Prezidiul AȘM

Înregistrări online