„Impactul științei și tehnologiei asupra societății viitorului” – prelegere publică susținută de acad. Ioan DUMITRACHE, secretar general al Academiei Române

03.04.2023
Vizitatori unici: 1104

Academia de Științe a Moldovei în parteneriat cu Academia Română organizează la 6 aprilie 2023, cu începere de la ora 14.00, prelegerea publică cu tema: „Impactul științei și tehnologiei asupra societății viitorului” care va fi susținută de acad. Ioan DUMITRACHE, secretar general al Academiei Române.

Academicianul Ioan Dumitrache s-a format ca specialist și cercetător în domeniul ingineriei în cadrul Universității Politehnice din București. Aici a parcurs traseul formării sale profesionale și manageriale până la funcția supremă de rector al acestei instituții. Domeniile de interes ale prof. Ioan Dumitrache sunt axate pe algoritmi și strategii avansate de conducere; bioinginerie si bioinformatică; conducerea inteligentă a roboților mobili; proiectarea asistată de calculator a sistemelor automate; sisteme integrate complexe; metodologii și sisteme inteligente de conducere a proceselor cu aplicații în domeniile: robotica mobilă, biotehnologie, sisteme de fabricație, energetică, transporturi. A publicat circa 250 de articole în reviste științifice de profil și culegeri de materiale ale conferințelor în 14 volume. Este autor / coautor a peste 20 de cărți, inclusiv monografii, suporturi de curs.

La eveniment sunt invitați membrii titulari, membrii corespondenți și membrii desemnați ai Secțiilor de Științe ale AȘM, directorii institutelor de cercetare, rectorii instituțiilor de învățământ superior, cercetătorii științifici interesați de domeniile tehnologiilor inginerești, reprezentanții mass-mediei.

Evenimentul se va desfășura în format mixt, cu prezență fizică în Sala Azurie a AȘM (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 1) și online, pe platforma ZOOM:

https://us02web.zoom.us/j/81367253943?pwd=Zis0Y1VPTlBrSU83bHdwb0xUS09TUT09 

Meeting ID: 813 6725 3943

Passcode: 060423

Transmisiunea live stream va fi asigurată de Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale la link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=4Ghw7mV-cfU

Tatiana ROTARU

Sursa:
Categorie:
Cuvinte-cheie:

Înregistrări online