La Academia de Științe vor fi consemnați 65 de ani de la instituirea Chirurgiei pediatrice și 20 de ani de la fondarea Centrului Național Științifico-Practic de Chirurgie Pediatrică „Academician Natalia Gheorghiu”

27.11.2022
Vizitatori unici: 781

Marți, 29 noiembrie 2022, ora 10.00, Academia de Științe a Moldovei invită la Conferința științifică cu participare internațională consacrată aniversării a 65-a de la instituirea în Republica Moldova a Chirurgiei pediatrice (1957) și împlinirea a 20 de ani (2002) de la fondarea Centrului Național Științifico-Practic de Chirurgie Pediatrică „Academician Natalia Gheorghiu”.

Conferința este organizată de Secția Științe ale Vieții a Academiei de Științe a Moldovei, Catedra de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu” a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Institutul Mamei și Copilului, Universitatea de Medicină „Carol Davila”, București, România.

 

Mesaje de salut:

Ion Prisacari, Secretar de Stat Ministerul Sănătății

Acad. Ion Tighineanu, Președintele Academiei de Științe a Moldovei

Dr. hab., prof. univ. Emil Ceban, Rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

Dr. Sergiu Gladun, Directorul IMSP Institutul Mamei și Copilului

Profesor Sebastian Ionescu, MD, PhD, „Carol Davila” University of Medicine, Head of Pediatric Surgery Department, Children Hospital „Marie Curie", Bucharest, Romania, membru de onoare al AȘM

Profesor Gabriel Aprodu, MD PhD, UMF „Gr. T. Popa”, Iași, România, Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria, Secția Clinică Chirurgie Pediatrică

Dr. hab., prof. univ. Aleksandr Razumovski, mem. cor. al Academiei de Științe din Rusia.

Ședința plenară va fi moderată de acad. Ion Tighineanu, Președintele AȘM, și acad. Eva Gudumac, adjunctul conducătorului Secției Științe ale Vieții, profesor universitar, dr. hab. șt. med., Catedra de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu”, USMF „Nicolae Testemițanu”, Centrul Național Științifico-Practic de Chirurgie Pediatrică „Acad. Natalia Gheorghiu”, Institutul Mamei și Copilului.

Conferința își va ține lucrările pe următoarele secțiuni: Sesiunea I) Succese, realități și perspective în chirurgia copilului; Sesiunea II) Anesteziologia, terapia intensivă și endoscopia pediatrică; Sesiunea III) Patologia Oro-maxilo-facială la copii; Sesiunea IV) Chirurgia nou-născutului; Sesiunea V) Chirurgia abdominală a copilului; Sesiunea VI) Urologia copilului; Sesiunea VII) Chirurgia toracică a copilului.

 

Evenimentul se va desfășura în Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei în regim hibrid cu conexiune on-line pe platforma Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/86720705691?pwd=azY2engrMnNlNytPS0dOUEVwOWhBUT09

Meeting ID: 867 2070 5691

Passcode: 992092

 

La conferință sunt invitați cercetători științifici, cadre didactice, studenți, doctoranzi, directori de institute. Evenimentul va fi creditat cu credite pentru educația medicală continuă (CEM).

Evenimentul este deschis pentru reprezentanții mass-mediei.

Transmisiunea live-stream va fi asigurată de către Institutul de Dezvoltare a Societății informaționale și poate fi accesată aici.

Programul conferinței poate fi accesat aici.

Dr. hab. Liliana Condraticova

Sursa:
Categorie:

Înregistrări online