Lansarea paginii web aniversare „30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova”

16.08.2021
Vizitatori unici: 762

Joi, 19 august 2021, în Sala Azurie a AȘM, începând cu ora 14:00, Academia de Științe a Moldovei organizează lansarea oficială a paginii web aniversare „30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova”.

Elaborarea paginii web aniversare face parte dintr-un program amplu de acțiuni, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.102 din 16 iunie 2021 „Cu privire la Programul național de acțiuni consacrate sărbătoririi a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova”. În temeiul pct. 28 al acestei hotărâri, Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei a instituit un grup de lucru pentru elaborarea paginii web.

Menționăm că Programul național de acțiuni consacrate sărbătoririi a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova „Moldova-30” a inclus de asemenea desfășurarea la inițiativa AȘM a „Săptămânii Științei”, dedicată celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea independenței Republicii Moldova, împlinirii a 60 de ani de la fondarea Academiei de Științe a Moldovei și 75 de ani de la formarea primelor instituții științifice de tip academic. Agenda evenimentelor organizate în perioada 7-12 iunie curent este disponibilă la adresa web https://www.asm.md/agenda-saptamanii-stiintei.

În condițiile epidemiologice existente, manifestarea de lansare a paginii web aniversare în data de 19 august se va desfășura în format mixt cu prezența în Sala Azurie a prezentatorilor și echipei de elaborare. Alte persoane cointeresate vor avea posibilitatea de a urmări evenimentul online la link-ul https://www.youtube.com/watch?v=zT9wMESQOnY&ab_channel=IDSITV.

 

Dr. hab. Liliana Condraticova

Secretar științific general al AȘM

Sursa:
Categorie: