Prelegere publică „Impactul conflictului armat din Europa de Est asupra securității internaționale”

Vizitatori unici: 635
Data:
-
Locul desfasurarii:
online

Miercuri, 9 martie 2022, ora 15.00, Academia de Științe a Moldovei invită la prelegerea publică „Impactul conflictului armat din Europa de Est asupra securității internaționale” susținută de dl Victor JUC, dr. hab. în științe politice, profesor universitar, director al Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice, membru al Secției Științe Sociale, Economice, Umanistice și Arte a AȘM.

În prelegere vor fi abordate următoarele aspecte: invazia militară a Federației Ruse în Ucraina; caracterul războiului neprovocat; conflictele înghețate din Europa de Est; dreptul internațional public în domeniul menținerii păcii și asigurării securității; evoluția relațiilor pe termen scurt și mediu; asigurarea securității internaționale.

Moderator: Academicianul Ion TIGHINEANU, Președinte al Academiei de Științe a Moldovei

La eveniment va participa Academicianul Anatoly ZAGORODNY, Președinte al Academiei Naționale de Științe din Ucraina

În condițiile epidemiologice existente, evenimentul se va desfășura în format on-line, pe platforma ZOOM

Link de conectare:

https://us02web.zoom.us/j/84094289389?pwd=M2NzNk9YSHkrNEJOYVEyRzg3Y1ljZz09

Meeting ID: 840 9428 9389

Passcode: 090322

La prelegere sunt invitați membrii titulari, membrii corespondenți și membrii desemnați ai Secțiilor de Științe ale AȘM, directorii de institute și rectorii universităților, reprezentanții ministerelor și agențiilor, cercetătorii științifici.

Pentru participare la eveniment rugăm reprezentanții mass-media să se înregistreze în prealabil la adresa de e-mail: [email protected].

Prezidiul AȘM

Înregistrări online