Prelegere publică a Prof. Hiroshi Amano, laureat al Premiului Nobel pentru fizică, la Academia de Științe a Moldovei

Vizitatori unici: 1041
Data:
-
Locul desfasurarii:
Sala Azurie a AȘM și Online
Categoria:

În cadrul proiectului european NanoMedTwin, în perioada 3-6 iulie 2022, se organizează Școala de vară cu genericul „Inovații în nanomedicină”, în cadrul căreia elevii, studenții și tinerii cercetători din Republica Moldova vor avea posibilitatea să învețe din experiența mai multor profesori din Germania, Marea Britanie, Suedia, Italia, Japonia și Republica Moldova.

Luni, 4 iulie 2022, la ora 8.45, va avea loc deschiderea oficială a Școlii de vară în Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei, după care va urma prelegerea profesorului Hiroshi Amano, Universitatea din Nagoya, Japonia: „Roadmap to Realize Carbon Neutral Society with New Semiconductor Materials" / „Foaia de parcurs pentru realizarea, cu ajutorul materialelor semiconductoare noi, a unei societăți cu neutralitate la carbon".

Profesorul Hiroshi Amano a fost distins cu Premiului Nobel în anul 2014 pentru dezvoltarea surselor de lumina albastră (LED - Light Emitting Diodes) ce a generat un salt tehnologic în dezvoltarea surselor cost-eficiente de lumina alba, care s-au răspândit foarte mult în ultimul deceniu. La 10 iunie 2021, prof. Amano a susținut o prelegere publică la AȘM, în cadrul Săptămânii Științei, cu genericul „Profitul economic al edificării societății energiei regenerabile” / „Economical profit of establishing a regenerable energy society”, iar la 24 mai 2022 savantul nipon a venit cu o adresare către comunitatea academică din Republica Moldova în cadrul Conferinței Științifice Internaționale „Platforma Europeană pentru Pace”.

Prelegerea Profesorului Hiroshi Amano din 4 iulie curent va fi transmisă online de către Institutul Dezvoltării Societății Informaționale și va fi disponibilă la link-ul: https://youtu.be/My4LqqkSKXQ. De asemenea, prelegerea publică va fi transmisă în direct de Privesc eu:

Înregistrări online