Invitație la evenimentul de lansare a „Săptămânii Științei”

04.06.2021
Vizitatori unici: 879

Stimați colegi din mass-media,

Vă invităm să participați la evenimentul de lansare a „Săptămânii Științei”, dedicată aniversării a 60-a a Academiei de Științe a Moldovei și a 75-a  de la crearea  primelor institute de cercetare de tip academic, care va avea loc ONLINE, la 7 iunie 2021, ora 14:00, în Sala Azurie a AȘM.

Pe parcursul „Săptămânii Științei”, care va derula în perioada 7-11 iunie,  vor avea loc prelegeri publice, susținute de notorietăți în cercetare din Republica Moldova și din alte țări ale lumii, inclusiv, de cinci Laureați ai Premiului Nobel. În cadrul prelegerilor publice vor fi abordate probleme actuale de importanță majoră pentru civilizație, cum ar fi: impactul pandemiei, sănătatea Terrei, edificarea unei societăți a energiei regenerabile, tehnologiile viitorului etc.

Amintim, că Serviciul de Presă al AȘM a pus la dispoziție publicului interesat, începând cu data de 1 iunie curent, o succintă prezentare a fiecărui Laureat al Premiului Nobel, care va susține prelegeri în perioada de referință, pentru o mai largă cunoaștere a personalității fiecăruia, inclusiv aria activităților și interesele în cercetare, rezultatele obținute în cercetare care i-au făcut cunoscuți lumii întregi etc.

Scopul evenimentului este de a sensibiliza societatea și guvernarea de importanța științei în sec. XXI.

Vă invităm să participați la aceste evenimente online. Colegii care optează pentru prezență fizică, sunt rugați să anunțe Serviciul de Presă al AȘM în prealabil.

tel 069167028

email: [email protected]

[email protected]

 

Eugenia Tofan,

Serviciul de Presă al AȘM

Categorie:
Cuvinte-cheie: