Masă rotundă: „Academicianul Constantin Popovici la 100 de ani: destin de savant“ (21.05.1924-05.12. 2010)

20.05.2024
Vizitatori unici: 730

La 21 mai 2024, academicianul filolog Constantin Popovici, cercetător în domeniul literaturii universale și comparate, istoria literară, eminescologie și folcloristică, ar fi împlinit 100 de ani. Cu acest prilej Academia de Științe a Moldovei organizează marți, 21 mai 2024, în Sala Mică a AȘM, cu începere de la ora 15:00, o masă rotundă cu genericul Academicianul Constantin Popovici la 100 de ani: destin de savant, consacrată centenarului nașterii.

Conform programului de lucru, la inaugurarea evenimentului va rosti un cuvânt de salut acad. Ion Tighineanu, președintele Academiei de Științe a Moldovei. Evocări privind viața și activitatea eminescologului Constantin Popovici vor prezenta acad. Mihai Cimpoi, președintele Consiliului Consultativ al Academicienilor, m.c. Ion Hadârcă, vicepreședinte al AȘM, scriitorul Arcadie Suceveanu, criticul și istoricul literar Dumitru Apetri și alții.

O expoziție de carte cu genericul  Constantin Popovici – 100 va fi inaugurată la Centrul Academic Internațional Mihai Eminescu.

La această ședință vor participa și rude din partea mult regretatului savant.

Evenimentul va fi transmis livestream de Institutul pentru Dezvoltarea Societății Informaționale la linkul: https://www.youtube.com/watch?v=MHaP41dgQCw.

La această masă rotundă omagială sunt invitați oameni de știință și cultură, foști colegi ai savantului, toți acei care l-au cunoscut și apreciat pe reputatul om de știință.

La eveniment sunt așteptați reprezentanții mass-media.

 

Tatiana ROTARU

Categorie:

Înregistrări online