Sesiune științifică specială privind conservarea și restaurarea urbană, organizată de Academia Europeană

20.03.2023
Vizitatori unici: 388

Academia Europeană (Academia Europaea), prin intermediul Hub-ului din Budapesta, organizează la 22 martie 2023 o SESIUNE SPECIALĂ intitulată Frontlines of Urban Conservation and Restoration, cu participarea experților europeni în conservarea urbană, biologia mediului și ecologie.

Urbanizarea este una dintre cele mai importante provocări pentru comunitățile naturale în secolul XXI. Urbanizarea – ca proces în care are loc o creștere a concentrării populației umane în orașe – duce nu numai la schimbarea utilizării terenului, dar implică o serie de aspecte demografice, socioculturale, economice, tehnologice și schimbări de mediu. Urbanizarea este considerată una dintre cele mai presante activități umane, ceea ce provoacă omogenizarea florei și faunei, oferă spațiu pentru invaziile de plante și animale și, de asemenea, schimbă local clima prin efectul de „insulă de căldură”. Spațiile verzi urbane joacă un rol decisiv în atenuarea acestor efecte negative asupra habitatelor suburbane și rurale și oferă, de asemenea, un set de servicii ecosistemice pentru orașe. Astfel, acțiunile de conservare și restaurare a habitatelor naturale și înțelegerea efectelor urbanizării asupra naturii sunt vitale. Astfel, în cadrul sesiunii vor fi prezentate opiniile experților despre asigurarea unui viitor durabil pentru orașe, păstrând în același timp habitatele naturale afectate de urbanizare.

Evenimentul va fi transmis livestream începând cu ora 11.30 (ora Moldovei) la link-ul: https://www.youtube.com/c/MTA1825

Programul comunicărilor poate fi accesat aici.

Categorie:

Înregistrări online