CELEBRAREA ZILEI ACADEMIEI DE ȘTIINȚE A MOLDOVEI, LA 12 IUNIE 2024

06.06.2024
Vizitatori unici: 746

Miercuri, 12 iunie 2024, Academia de Științe a Moldovei invită la ședința festivă pentru a sărbători 63 de ani de la fondare.

Ședința festivă se va desfășura începând cu ora 14.00, în format mixt, cu prezență fizică în Sala Azurie a AȘM (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 1) și online pe platforma ZOOM.

Datele de conexiune: https://us02web.zoom.us/j/89904177379?pwd=UYmjknqxx91hblcyMlhotKbR7vK2nd.1 (Meeting ID: 899 0417 7379; Passcode: 056379).

Agenda evenimentului:

Deschiderea: Acad. Ion TIGHINEANU, Președintele AȘM

Cuvânt de salut: Vladimir BOLEA, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare

Mesaje de felicitare: Acad. Ioan-Aurel POP, Președintele Academiei Române, membru de onoare al AȘM; Prof. Randy SCHEKMAN, Laureat al Premiului Nobel în medicină, membru de onoare al AȘM; Acad. Juras BANYS, Președintele Academiei de Științe a Lituaniei.

Semnarea Acordului de parteneriat între Academia de Științe a Moldovei și Academia de Științe a Lituaniei. Mesaj  din partea Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Lituaniei în Republica Moldova, E. S. Tadas VALIONIS. Mesaj din partea Ageniției de Stat pentru Proprietate Intelectuală: Andrei POPA, Director adjunct.

În continuare, Președintele Juras BANYS va susține o prelegere despre activitatea Academiei de Științe a Lituaniei.

Înmânarea distincțiilor academice din partea Academiei de Științei a Moldovei și din partea Agenției de presă News247WorldPress.

Cu începere de la ora 13.00, în Galeria de știință, inovare și artă a AȘM (Sala Aurie) va fi deschisă expoziția de fotografie, artă și realizări ale cercetătorilor.

La ședința festivă sunt invitați membrii titulari, membrii corespondenți și membrii desemnați ai Secțiilor de Științe ale AȘM, directorii agențiilor și ai institutelor de cercetare, rectori ai universităților, cercetători științifici, oameni de cultură.

 

Evenimentul va fi transmis live-stream de către Institutul pentru Dezvoltarea Societății Informaționale la linkul https://www.youtube.com/live/Ab9c5G4xm24 și Privesc.eu la linkul: https://www.privesc.eu/Arhiva/106107/Celebrarea-Zilei-Academiei-de-Stiinte-a-Moldovei.

 

Evenimentul este deschis pentru mass-media.

 

Dr. hab. Liliana Condraticova

Categorie:

Înregistrări online