Date jubiliare

Membrul corespondent Ion Gagim la 70 de ani Educația, instruirea și cei „șapte ani de acasă” din sistemul nostru de învățământ

30.05.2024

Fișier biografic: Născut la 31 mai 1954 în satul Onișcani raionul Călărași. A absolvit Școala de 8 ani din satul Onișcani. Studiile: Școala Pedagogică din Călărași, Institutul Pedagogic de Stat „Alecu Russo” din Bălți, doctorantura Institutului Pedagogic de Stat din Moscova. Stagii de specializare: în România, Iași (Academia de Muzică „George Enescu”), în Germania, or.

Vizitatori unici: 679

La mulți ani, stimată doamnă membru corespondent Elena Zubcov!

18.01.2024

Stimată doamnă membru corespondent Elena Zubcov,

Cu prilejul împlinirii frumoasei vârste de 75 de ani, Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei și membrii Secției Științe ale Vieții a AȘM Vă adresează cele mai sincere felicitări, însoțite de urări de sănătate, prosperitate și bunăstare.

Vizitatori unici: 1731

Elena Zubcov la o aniversare: Talentul, vocația și dăruirea împletite într-un destin fericit

17.01.2024

Erudita cercetătoare Elena Zubcov – membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, profesor onorific al Universității Dunărea de Jos” din Galați, România, este de origine din satul moldovenesc Velikoserbulovka (anterior s-a numit Sârbul cel Mare), regiunea Nikolaev

Vizitatori unici: 1740

La Mulți Ani, stimate Domnule academician Andrei EȘANU!

16.07.2023

Stimate Domnule academician Andrei EȘANU,

Cu prilejul frumoasei vârste de 75 de ani, Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei și membrii Secției Științe Sociale, Economice, Umanistice și Arte a AȘM Vă adresează sincere felicitări, urări de bine și de noi împliniri pe făgașul dezvoltării domeniului științific căruia V-ați consacrat – istoria, magistra vitae!

Vizitatori unici: 1119

La un prag al vieții. Tainele și inspirația oenologului Boris Găină

16.08.2022

         Meditând asupra biografiei academicianului Boris Găină, m-am convins încă o dată că temelia cunoașterii, caracterul, curiozitatea, comunicarea cu oamenii și alte abilități se formează în copilărie, în sânul familiei, în școală, printre săteni. Protagonistul nostru s-a născut la 17 august 1947 în satul Chițcanii Vechi, județul Orhei, dintr-o familie de țărani viticultori. Își amintește mai târziu că a fost mereu de ajutor tatălui la toate muncile agricole de îngrijire a viței-de-vie, până la etapa finală – procesarea strugurilor recoltați în curtea casei.

Vizitatori unici: 1714

Înregistrări online